355165807995838
Loading...

Rendahkan Ping menggunakan WTFast \ Battleping (Tutorial+Download)


WTFast dan Battleping ialah syarikat GPN (Gaming Private Network) yang memberikan perkhidmatan route kepada kaki gamer untuk merendahkan ping. Penggunaan perisian ini dapat mengurangkan ping pengguna sebanyak 50% !. Ping sememangnya penting bagi kaki gamer kerana ping ini dapat mempengaruhi kualiti permainan mereka secara online.


Perisian ini ialah perisian berbayar, dan mahal. Mujurlah ada seseorang yang berbaik hati untuk berkongsi kepada kita semua perisian yang sudah di godam ini. Senarai game yang disokong oleh perisian ini adalah seperti berikut:


"Age of Wulin Age of Wushu Aika Online Aion Free To Play - Gameforge Aion Online EU Aion Online US Alliance of Valiant Arms ArcheAge NA ArcheAge RU Aura Kingdom BlackShot Blade & Soul CN Blade & Soul KR C9 - Continent of the Ninth Seal CABAL Online CABAL Online (Europe) CABAL Online: The Revolution of Action Combat Arms Conquer Online 1.0 / 2.0 Counter-Strike Online Cross Fire Diablo III Dota 2 Elder Scrolls Online EVE Online FIFA 14 Final Fantasy XIV + ARR Guild Wars 2 Infinite Crisis League of Legends Lineage II Mabinogi Maple Story Marvel Heroes MicroVolts Minecraft Mu Online Neverwinter (Steam) Neverwinter D&D Quake Live Ragnarok Online Ragnarok Online Classic Ragnarok Online II - PlayPark SEA Ranked Gaming Client RF Online RIFT SMITE Star Wars The Old Republic Sudden Attack TeamSpeak 3 Tera Online Tibia - With TibiaCast Support Twelve Sky 2 Vindictus Wildstar World Of Tanks World of Warcraft EU World of Warcraft US WoW Russia World Of Tanks"

Kepada mereka yang baru sahaja mendengar pasal perisian ini pasti tertanya-tanya bukan?


Apa Itu Latency dan Response Time?


Latency ialah masa yang diambil oleh suatu data dari komputer anda ke game server. Ini biasanya diukur pada unit millisaat ataupun (ms). Response time pula ialah masa yang diambil oleh suata data dari komputer anda untuk ke game server dan sampai semula ke komputer anda. Secara mudah, response time ialah 2x latency.


Bagaimana WTFast berfungsi?


Perhubungan internet menggunakan laluan tertentu atau dikenali sebagai 'route'.  Sesetengah laluan mengambil masa yang lama untuk data sampai dari Laptop A ke Server Game A. Ambil contoh lagi, Laptop A mengambil masa yang sedikit pula untuk data sampai dari Laptop A ke Server Game B. Ini disebabkan laluan yang digunakan adalah berbeza. Aplikasi ini mengurangkan ping anda dengan menyediakan laluan yang terus dan singkat ke game server anda. Ini secara langsung dapat mengurangkan ping anda sebanyak 50%. Syarikat GPN ini menyediakan hampir 80+ game private network yang boleh anda gunakan. Ingat, ini bukan kelajuan internet. 

Kepada mereka yang masih kurang faham, bayangkan ada dua kereta yang sama jenis (internet anda). Anda mahu ke 1 destinasi (game server). Kereta A menggunakan laluan yang panjang. Kereta B menggunakan shortcut terus sampai ke destinasi anda. Jadi, mana 1 yang lebih singkat? Kelajuan sama. Tetapi masa yang diambil adalah lebih singkat.


Tutorial Install WTFast


  1. Download WTFast Premium.rar di bawah. Password hackjela.com


  2. Extract WTFast Premium.rar.
  3. Install WTFastSetup.2.13.2.0.exe seperti biasa.

  4. PENTING! Pastikan pada bahagian terakhir semasa install, hilangkan tanda seperti gambar di bawah.

  5. Copy Patcher.exe dan paste kan di installation folder WTFast.

  6. Buka Patcher.exe dan klik Patch.

  7. Selesai. Sekarang tekan login, pilih server yang anda mahukan dan boleh la mulakan game online anda.Tahniah kerana berjaya. Jangan lupa baca Tutorial Lengkap Melajukan Internet.

Tweak 1668943954502408187

Catat UlasanDisqus Comments

Laman utamaitem