355165807995838
Loading...

Lajukan Internet Menggunakan Proxy Celcom | Streamyx


Proxy sememangnya dapat melajukan internet. Proxy juga digunakan untuk bypass firewall syarikat Telcom seperti Celcom dan Streamyx yang menghalang website-website tertentu untuk anda akses. Hari ini Hackjela akan berkongsikan kepada anda tutorial lengkap menggunakan proxy, bersama tools-tools premium secara percuma. Download la dan simpan baik-baik tool panas ni. Elite Proxy kot. Nanti dah tak ada jangan menangis pulak.

Apakah kelebihan-kelebihan menggunakan proxy sebenarnya?


  1. Pelayaran Anonymous: Anda boleh melayari internet dengan menyembunyikan aktiviti anda di internet. Contohnya, anda ingin melakukan 'operasi' pada suatu laman web. Untuk menyembunyikan identiti anda yang sebenar, anda menggunakan proxy. Ibarat, passport palsu.

  2. Bypass Firewall: Seperti yang kita tahu, syarikat telco Malaysia seperti Celcom dan Streamyx menghalang beberapa laman web untuk diakses. Jadi untuk bypass, boleh lah anda menggunakan proxy.

  3. Kelajuan: Proxy menggunakan cache. Dengan itu proxy dapat memberikan anda kelajuan internet yang lebih tinggi.

  4. Analisis Malware: Orang-orang security networking biasanya menggunakan proxy untuk analisis website yang dijangkiti malware. Ini dapat memberikan mereka 'buffer zone' daripada dijangkiti. Siapa tahu behaviour malware tersebut.

  5. Bypass Negara: Terdapat sesetengah website yang menghalang akses dari negara tertentu. Contohnya Hulu. Jadi, untuk mengakses website tersebut, anda boleh menggunakan proxy USA.

Illustrasi di bawah menunjukkan perhubungan anda dengan internet tanpa proxy.

+------+       +----------+ 
| User | ===== | Internet | 
+------+       +----------+

Illustrasi di bawah menunjukkan perhubungan anda dengan internet dengan menggunakan proxy.

+----------+       +-------+       +----------+ 
|   User   | ===== | Proxy | ===== | Internet | 
+----------+       +-------+       +----------+


HideMyAss Premium Proxy Tool


Proxy mempunyai kualiti sendiri. Bermula daripada Low, Medium, High, dan Elite. Untuk mendapatkan premium proxy, selalunya pengguna perlu membayar. Tetapi ini tidak, ini adalah tool yang special. Anda akan mendapatkan premium proxy secara percuma. Tool ini akan menyemak proxy premium terbaru (24 jam yang lalu).


  1. Download HideMyAss Premium Proxy Tool


  2. Extract hidemyasspremium.rar. Password hackjela.blogspot.com

  3. Install Setup.exe.

  4. Buka HMAPremium yang sudah terinstall. Software ini akan secara automatic memuat turun senarai proxy premium hari tersebut. 



  5. Klik Copy To Clip Board, kemudian buka link ini. Paste di website tersebut dan klik Check Proxies Now. 


  6. Tunggu sekejap sementara website tersebut menyemak proxy yang anda paste tadi. 


  7. Setelah selesai, pilih proxy yang berkenan di hati anda. Kalau saya, saya akan pilih proxy elite. Copy address proxy tersebut dan port nya. Ingat juga jenis proxy tersebut (Socks 5/Sock4/HTTP) sebab kita akan guna pada langkah yang seterusnya. 



Install Proxifier


  1. Download Proxifier Full Version. Download link ada di bawah.


  2. Extract Proxifier 3.21. Full.rar. Password untuk extract ialah hackjela.blogspot.com

  3. Install Proxifier 3.21 Setup.exe. Kemudian selepas install, register menggunakan id dan password dalam Proxifier 3.XXX.txt.

Setting Proxifier


  1. Buka Proxifier dan Klik pada Proxy Server.



  2. Masukkan alamat proxy pada bahagian address dan port proxy tersebut pada bahagian port. Pilih protocol mengikut protocol proxy yang anda pilih. Contohnya HTTPS dan klik ok. 


  3. Buka Proxification Rules


  4. Add Proxification Rules dan biarkan applications dan target host sebagai 'any'. Kemudian ubah Target Port mengikut port proxy anda dan ubah Action kepada Proxy. 


  5. Selesai. Cuba semak ip anda di sini
Kenapa admin kongsikan benda ni? Admin nak menggalakkan lebih ramai orang Malaysia menggunakan proxy. Korang akan lebih 'selamat' dan lebih 'puas' dalam menggunakan internet. Diharapkan tutorial ini berguna untuk korang. Jika terdapat sebarang masalah, atau apa-apapun, tinggalkan komen anda. Komen anda amat saya hargai.

Tweak 3348150484592664432

Catat UlasanDisqus Comments

Laman utamaitem

Mesej Penting

Untuk like bahagian yang dikunci anda perlu disable adblock. Terima kasih

Official Google+ Page

Follow by Email