355165807995838
Loading...

Cara Memperbaiki Masalah Wifi Grey Out iOS 6.1.3 dan 7 4s


Hahaha. Dah setelah sekian lama tak dapat baiki wifi. Kali ini saya akan berkongsi PERMANENT FIX untuk masalah wifi ios 6.1.3 dan ios 7!

Ok, sebelum ni, saya ada tulis mengenai cara memperbaiki masalah ini di ---> sini 

Tapi tak berhasil. Dapat bertahan selama 4-5 jam je kan??

Okay, kali ni admin nak berkongsi permanent fix untuk masalah wifi grey out ni. So, lepas ni, beruntung la korang, dapat guna wifi balik. Hehehe. Saya pun happy sangat dapat selesaikan masalah ni. Saya dah tau cara ni sebulan yang lalu. Hari ini genap sebulan setengah. So saya rasa, permanent la kot. Baru lah saya share. Dan memang terbukti, iOS 6.1.3 itu yang bermasalah. Bukan iphone anda!

Okay, nak pendekkan cerita, ikut langkah-langkah berikut.


Langkah Pertama: Jika iPhone 4s anda sekarang versi 6.1.3, upgrade ke ios 7. Tak kira la 7.1 ke 7.2 ke 7.x ke. Tau kan macam mana nak update? Gunakan iTunes okay. Jika iPhone anda dah memang ios 7, abaikan langkah pertama.


Langkah Kedua: Kalau dah install ios 7, on kan iPhone anda. Anda perlukan 10 minit dan hair dryer. Letakkan iPhone anda di atas meja. Acukan hair dryer anda ke arah kiri atas. ( Dekat dengan lubang earphone). Biarkan bahagian itu dipanaskan selama 10 minit atau kurang atau lebih, SEHINGGA KELUAR WARNING yang mengatakan iPhone anda "overheat". Itu yang anda mahu! 


Pemanasan lampau sebenarnya secara automatik akan mengubah semula 'chipset' wifi anda kembali ke keadaan asal. Dengan cara ini, kita akan dapat trigger wifi chipset kita untuk berfungsi semula dengan bantuan update ios 7.


Langkah Ketiga: Apabila keluar sahaja warning tu, off kan iPhone anda. Gunakan tuala. Admin tahu, sangat panas, admin dah cuba sendiri. Biarkan sejuk sendiri dengan suhu bilik, selama 15 minit. On kan iPhone anda dan berterima kasih kepada..... HACKJELA !!

Kalau korang dah dapat online guna iPhone 4s korang, jangan lupa like facebook page dan share entri ini okay! Tahniah Bro!

Buktinya, lihat screenshot di bawah. Cheers!



Wifi 7292293627858777911

Catat UlasanDisqus Comments

Laman utamaitem

Mesej Penting

Untuk like bahagian yang dikunci anda perlu disable adblock. Terima kasih

Official Google+ Page

Follow by Email