355165807995838
Loading...

Semua yang anda perlu tahu mengenai iOS 7


iOS Apple telah melalui 6 versi dan kini kita bakal mendapatkan iOS 7 daripada Apple. Dimaklumkan ketika WorldWide Developers Coference WWDC 2013, iOS 7 disasarkan untuk memenangi hati pengguna dengan perubahan besar terhadap reka bentuk dan beberapa fungsi menarik! Sementara 'developers' tengah menguji iOS 7, yang akan di lancarkan untuk iPhone 4, iPhone 5, dan iPad 2nd generation dan seterusnya, iPad Mini, dan iPod 5th dan keatas, mari kita lihat apa yang ditinggalkan , apa yang di kemas kini dan maklumat terperinci mengenai operating sistem yang 'paling canggih di dunia'. Canggih la sangat. Huhu.

1. Reka semula UI - Flat, dan mudah
iOS telah direka semula daripada ikon dan warna sehingga ke tipografi, butang, dan interface. Semuanya bersih dan ringkas. Homescreen wallpaper menggunakan giroskope untuk menghasilkan latar belakang bersama kesan parallax. Jika anda menggerakkan peranti anda, anda akan dapat melihat secara jelas lapisan ikon apps, dan ini berkesan dalam semua yang terkandung dalam sistem iOS 7.

Reka bentuk separa lutsinar pada keyboard juga diperkenalkan pada OS tersebut. Oleh itu anda dapat melihat apa yang berlaku di belakang aplikasi yang anda lakukan. 
2. Pusat Penyelarasan(Control Center) dalam satu butang
Dalam Control Center ini anda dapat mengakses beberapa aplikasi seperti kamera dan kalkulator dengan mudah dan cepat. Anda juga dapat menghidupkan flashlight, dan Control Center juga berkesan pada lockscreen. 

3. Multitasking yang lebih pintar

4. Reka bentuk Safari yang baru

5. Perkongsian Airdrop sesama iDevice! 

Anda dapat berkongsi gambar, musik, dan sebarang dokumen dengan iDevice yang lain melalui teknologi wireless Airdrop

Lain-Lain

Siri dan iOS pada Kereta


iTunes dan Radio memiliki fungsi lebih banyak


Persoalannya, adakah iOS 7 dapat menyelesaikan masalah bateri dan wifi pada iOS 6.1.3? Kita tunggu dan lihat


Gadget 6402957557855960898

Catat UlasanDisqus Comments

Laman utamaitem